Wall-E, speelfilm van Disney Pixar, erg leuk

Wall-E is de laatste speelfilm van Disney Pixar. Het gaat over een robot die op aarde achter is gebleven om afval op te ruimen, nadat mensen de planeet verlaten hebben vanwege overbevolking en enorme vervuilig. Wall-E is de enige robot die nog werkt en heeft een huisdier, een kakkerlak. Hij loopt op zonneenergie met een zonnepaneeltje. Wall-E is een robot maar doet toch levensecht aan, alsof hij emoties heeft en gevoelens. Er zit veel humor in de film.

Wall-E is een grappige 3D animatiefilm over liefde tussen robots en liefde voor planeet aarde. Op een dag land er een ruimtesonde die een hypermoderne robot achterlaat op aarde. Supermodern in verhouding tot Wall-E. De nieuwe robot is op zoek naar leven op aarde. Als er weer leven mogelijk is willen de mensen namelijk terugkeren. De nieuwe robot heet Eve. Wall-E wordt verliefd op haar maar Eve lijkt weinig interesse voor hem te hebben. Wonderlijk genoeg landt de ruimtesonde waar Eve in zit vlakbij de plek waar Wall-E afval samenperst en op elkaar stapelt. Dit is natuurlijk niet logisch maar het is typsisch iets wat in films voor de hand ligt. Omdat Wall-E al eeuwenlang bezig is met afval samenpersen en opstapelen (hij is blijven werken terwijl alle andere robots het opgegeven hebben) staat de wereld vol met hoge torens afvalblokken. Het verhaal is simpel en voorspelbaar, de animaties zijn goed, zoals we van Pixar gewend zijn.

Al snel heeft Eve een levend plantje gesignaleerd en ze stopt dat in de buik van haar machine, en dan gaat ze op slaapstand in afwachting van de ruimtesonde die haar weer op komt halen. Haar missie op de aarde zit erop want ze heeft bewijs van plantaardig leven gevonden. Als de ruimtesonde haar komt ophalen, gaat Wall-E stiekem mee, omdat hij bij Eve wil zijn.

In de ruimtesonde leven dikke mensen die hebben afgeleerd om nog te bewegen. Ze zitten op automatische stoeltjes en doen niks anders dan eten. Ze kijken naar films van vroeger waarop te zien is hoe groen en levend planeet aarde was. Doot het plantje wat Eve mee heeft genomen wordt het verlangen naar een groene planeet weer aangewakkerd en besluiten de mensen terug te gaan om de aarde op te ruimen en weer vruchtbaar te maken. Wall-E en Eve blijven samen. Een happy end dus.

Een heel simpel verhaal maar de film is wel erg leuk om naar te kijken en de animaties zijn uitstekend. Een leuke film voor kleine kinderen en romantische zielen.)

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License