Oxxio ellende

Op een avond ging bij ons de bel. Het waren twee adembenemend innemde jonge mensen, met een vlot babbeltje. Ik bood ze koffie aan en ze vertelden over de vele voordelen van Oxxio energie. Het was goedkoper, beter, sneller. Ook legden ze me uit dat gewone gas en elektrameters 20% afwijken van het werkelijke verbruik. Natuurlijk wordt dit in het nadeel van de consument berekend. Oxxio bood een nieuwe meter, digitaal, die het werkelijke verbruik meet. Die meter zouden we nu gratis krijgen, als we meteen zouden besluiten om over te stappen naar Oxxio. Het verhaal klonk zo geloofwaardig dat we besloten de overstap te maken. De Nuon waren we al een tijdje zat omdat enorm hoge rekeningen krijgen terwijl we er alles aaa doen om energie te bezuinigen (dubbele ramen, hoog rendement verwarmingsketel, lichten uit, geen buitenlampen, slechts een computer in huis, geen andere grootverbruikers, 's nachts wassen en drogen op wasrekken en niet met een droger, geen afwasmachine of magnetron in huis. De meter is mogelijk kapot maar Nuon vraagt 750 euro om hun stokoude meter te controleren, dus je kunt de meter niet laten controleren, tenzij je miljonair bent. Oxxio dus, die leveren een nieuwe meter, dat gaf de doorslag.

Het grote probleem met Oxxio is hun administratie, die is werkelijk een zootje. Toen het koppeltje hier was had een van de twee formulieren met onze gegevens ingevuld, en we hadden ze ondertekend, maar die overeenkomst bleken ze al snel kwijt te zijn geraakt. Daarom belden ze ons, wat ons banknummer ook alweer was. Ik vond het vreemd maar omdat ik de stem van de persoon herkende, gaf ik mijn banknummer nogmaals door. Ze zei dat ze me ook nog een formulier zou opsturen, of ik dat ook nogmaals wilde ondertekenen. Ik vond het vreemd maar stemde toe. Een weke later ging de telefoon weer, het was opnieuw dezelfde dame. Ze wilde weten wat mijn banknummer was. Nogmaals gaf ik het door, maar nu ging ik ook eens zoeken op internet. Ongelooflijk veel kritiek op Oxxio kwam ik tegen. NIets dan klachten over deze energieleverancier. Ik besloot ze af te zeggen. Dat lukt eme door de voorwaarden goed te elzen. Een van de voorwaarden was dat Oxxio de overeenkomst moest melden bij de kamer van koophandel, aangezien ze ons banknummer kwijt waren hadden ze dat nog niet gedaan. Dat meldde ik in een aangeekend schrijven, met nog een paar redenen om niet verder met hen in zee te gaan. Gelukkig bleek dat afdoende.
Oxxio is misschien best een goed bedrijf als het eenmaal allemaal loopt, maar bezint eer ge begint aan een energiebedrijf wat zijn zaken niet op orde heeft en wat administratief een rommeltje is.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License