Museum Corpus, reis door het menselijk lichaam van een reus

Museum Corpus is een fantastische beleving. Het Museum Corpus is namelijk een heel bijzonder museum. Je maakt een reis door het menselijk lichaam. Het museum corpus is geen gewoon gebouw maar een zittende reus van 35 meter hoogte, en je reist door zijn lichaam heen en beleeft er enorm veel.

Je hoort het kloppen van het hart, het zuigen van longen tijdens ademen, de geluiden van de bloedbaan, de darmen, enzovoorts. Tijdens je reis door het lichaam van de reus, kun je het menselijk lichaam bestuderen op een unieke manier. Je kunt het Museum Corpus alleen bezoeken als u gereserveerd heeft, vermoedelijk omdat het zo geliefd is en zo uniek. Je kunt het menselijk lichaam leren kennen in al zijn facetten, met een 3D bril op is het alsof je werkelijk in het lichaam bevindt en de geluiden, die je met een koptelefoon te horen krijgt, maken het ongelooflijk realistisch.

Museum Corpus, het ontstaan van

Henri remmers is de ontwerper en bedenker van dit bijzondere museum. In samenwerking met ontwerpers en medici werd het museum ontworpen en uitgewerkt en uiteindelijk gebouwd.

Museum Corpus, wat kun je er doen?

Je wordt vervoerd via roltrappen en plateaus. Je leert er alles over het menselijk lichaam op een onvergetelijke manier. Wat kun je er doen?

• er zijn theaters, zoals het hersenshow en het harttheater
• games die betrekking hebben op het menselijk lichaam of je hersenen
• testjes voor je hersenen en dergelijke
• reizen door het lichaam van een reusachtige mens
• het lichaam van binnenuit bekijken
• door een oog, neus, mond enzovoorts, kruipen, lopen, wandelen
• de bevruchting van een eicel van dichtbij meemaken en een kindje zien groeien
• en nog zoveel meer, het is te veel om op te noemen

Als je het Museum Corpus bezocht hebt begrijp je beter waarom gezond leven zo enorm belangrijk is. Het lichaam heeft behoefte aan gezond voedsel, beweging en dergelijke.

Museum Corpus, filmpje

.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License