Foto's die je mag publiceren, waar vind je die?

Betaalbare foto's, goedkoop beeldmateriaal, rechtenvrij… Hoe kom je daar aan? Een website of een brochure is pas af als er passende foto's bijstaan. Een professionele fotograaf kost al snel enkele duizenden euro, terwijl er stocksites zijn waar u foto's kunt downloaden voor een paar honderd euro. Dat soort foto's zijn rechtenvrij, wat niet wilt zeggen dat u ze meteen als uw persoonlijke eigendom mag beschouwen. U mag ze wel gebruiken voor uw website of voor in tijdschriften. Dit laatste gaat meestal in overleg met de fotograaf. Waar vind u rechtenvrije foto's voor de laagste prijs?

Bij de Nationale Beeldbank (aanrader) kunt u al rechtenvrije foto's downloaden voor minder dan 70 euro per foto. Ze hebben zelfs al foto's vanaf 7 euro. De meeste foto's kosten rond de 69 euro. U mag ze dan zo vaak gebruiken als u wilt. Om een indruk te krijgen, klikt u hier: PORTFOLIO MET VOORBEELD VAN RECHTENVRIJE FOTO'S DIE TE KOOP ZIJN. OP de foto's ziet u een stempel van Nationale Beeldbank, om te voorkomen dat de foto's van de site gebruikt worden zonder betaling. Uiteraard is dat verboden. Op alle foto's rust auteursrecht. Voordat u dus besluit een reclamebureau in te schakelen of een professionele fotograaf, neem dan ook eens een kijkje op stocksites. Ook daar plaatsen professionele fotografen hun werk, net als veel getalenteerde hobbyisten en beginnende fotografen.

  • Voordelen stocksites: de foto's zijn betaalbaar en vaker te gebruiken. De Nationale Beeldbank claimt de goedkoopste te zijn en dat is ongetwijfelt waar aangezien de prijzen daar nog steeds laag zijn
  • Nadeel: sommige stocksites plaatsen te veel kaf tussen koren, dus het is dan wel even zoeken naar een mooie foto, maar dat is wel de moeite waard want als u vindt wat u zoekt, bespaart u onnoemelijk veel geld.

Geïnteresseerd in online geld verdienen? Klik hier: http://recensies.wikidot.com/global-domain-international-geld-verdienen-en-hoe

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License