Domein extensie, wat is de betekenis?

Wat betekent de extensie van dat domein? Veel mensen hebben al eens een domein geregistreerd. In Nederland zult u bijvoorbeeld een.nl domein geregistreerd hebben. Er zijn echter nog veel meer domeinnamen te registreren. Domeinextensies staan zeer vaak voor een lang of gebied. .nl is bijvoorbeeld nederland. Sommige extensies hebben echter een dubbele betekenis, denk aan .tv (televisie) of .nu (op dit moment) of. ws (WebSite) en worden dan razendpopulair.

.ws domein = west samoa, maar al snel gebruikt als afkorting voor WebSite. Daardoor stijgt dit domein enorm in populariteit. Na .org en .com** is het .ws domein een van de meest populaire aan het worden. Hierbij geldt wie het eerst haalt die het eerst maalt, dus met .ws domeinnamen moet u snel zijn om te registreren. Het .ws domein levert ook software om met gemak een eigen website te bouwen + tien extra e-mailadressen, en bovendien een heel leuke kans om geld te verdienen als andere mensen via jou een .ws domein registreren. Lees er hier meer over (Nederlands) want dit is echt een prima manier om bij te verdienen: http://pc-en-internet.infonu.nl/hosting/35277-global-domains-international-geld-verdienen-achter-je-pc.html
.de domein = Duitsland
.be domein = Belgiƫ
.nl domein = Nederland
.org domein = organisatie
.com domein = commercieel
.net (netwerk of zo, bijvoorbeeld meerdere bedrijven)
.info domein = informatie
.biz domein = busines
.tel domein = (telefonie: Een .tel domeinnaam is anders dan alle andere domeinnamen, het is namelijk niet bedoelt om er een eigen website op te plaatsen.) Het is utisluitend bedoelt voor telefonie en aanverwanten. Een .tel domein wordt altijd gehost op de server van telNIC. Toegestaan zijn info over telefoon, fax, e-mail, Skype, VOIP, SMS en Messenger.
.eu domein = europe
.es domein = espanol Spanje: De .es extensie is het officiƫle top-level domein voor Spanje en is sinds 8 november 2005 vrijgegeven voor iedereen, voorheen konden alleen domeinnamen worden geregistreerd die een aantoonbaar verband hadden met een eigen naam of een bedrijfsnaam.
.mobi domein = mobiele apparatuur
.nu domein = Niue maar populair door het woordje nu
.tv domein = tuvalu eilanden maar wordt gebruikt voor tv gerelateerd
.name domein = Deze extensie wordt uitgegeven door Global Name Registry, en is uitsluitend voor particulieren bedoeld, waarmee mensen de mogelijkheid krijgen hun eigen naam als domeinnaam te claimen.
.fm domein = Het .fm domein dat oorspronkelijk staat voor de federale staat van Micronesia, maar voornamelijk wordt gebruikt voor radiostations is de extensie om radioactiviteiten te publiceren op het web.
cc. domein = De .cc extensie komt uit de Cocos (Keeling) eilanden en is een relatief dure extensie, waardoor er voor deze extensie nog vele domeinnamen te verkrijgen zijn.
.co.uk domein = verenigd koningkrijk
.ht domein = haiti (eiland)
.tc domein = Turks en caicos islands
.us domein = united states
.cz domein = tjechie
.at domein = Oostenrijk
.li domein =Liechtenstein
.ru domein = Russland
.ch domein = Zwitserland
.in domein = India

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License